Taidekasvatusmateriaali

Tällä sivulla: Nukketeatterisatuja – Opettajan materiaali – Muut materiaalit


Nukketeatterisatuja luettuna!

Nukketeatteri Sampo on valmistanut Pöytäteatteripakettiin kuuluvasta Esitys alkaa! -kirjasta satuja äänitiedostoiksi. Sadun voi kuunnella omaksi ilokseen tai vaikka iltasaduksi – tai sitä voi käyttää oman nukketeatteriesityksen taustalla! Ihana mahdollisuus hyödynnettäväksi esimerkiksi Sampon Pöytäteatteripaketin kanssa!

Sadut lukee Nukketeatteri Sampon nukeillanäyttelijä-muusikko Susan Aho.

Iki-ihanan sadun Prinsessa Ruusunen voit kuunnella tästä ilmaiseksi: 

 

Voit myös ladata tiedoston omalle koneellesi.

Lisää satuja löydät puodista, josta voit ostaa satuja ladattavaksi omalle koneelle 2 euron hintaan.

Sadut on sovittanut Maija Baric.


Opettajan materiaalit

Osana Nukketeatteri Sampon yleisötyötä olemme valmistaneet alakoulun opettajia ja varhaiskasvatuksen henkilökuntaa varten Opettajan materiaalin, jota voi käyttää ennen tai jälkeen esityksen laajentamaan katsomiskokemusta. Materiaalista löytyy vinkkejä, joiden avulla esitystä ja nukketeatterin tekemistä voi tutkia ja itse kokeilla lapsiryhmän kanssa.

Saatavilla on yleinen, mihin vain esitykseen sopiva oheismateriaali. Lisäksi seuraaviin esityksiin on saatavilla oma oheismateriaali: Fanni, Kekri!, MIAU! Pääsiäinen nukketeatterissa.

Lataa materiaalit pdf:nä tästä:


Pöytäteatteripaketti, Nukketeatteria tekemään -käsinukkepaketti, Nukketeatteria! -kirja

Nukketeatteriin löytyy Samposta paljon vinkkejä ja tarvikkeita, joiden avulla opit tekemään nukketeatteriesityksiä itse ja lasten kanssa.

  • Pöytäteatteripakettiin sisältyy pahvista itse rakennettavat nuket ja lavasteet 18 satuun ja Esitys alkaa! -kirja, jossa on nukketeatterille sovitettuja satuja. Maija Baricin ja Camilla Mickwitzin toteuttama paketti on tehty yhteistyössä Mannerheimin lastensuojeluliiton kanssa.
  • Nukketeatteria tekemään -käsinukkepaketissa on vastaava sisältö pienemmässä koossa: nukkien päät, joihin voi tehdä vartalon eri tekniikoilla.
  • Maija Baricin palkittu kirja Nukketeatteria! tarjoaa vinkkejä ja ohjeita nukketeatterin tekemiseen eri tekniikoilla. Kristiina Louhen kaunis kuvitus antaa mielikuvitukselle siivet.

Tuotteita voi ostaa verkkopuodista tai tilata teatterin toimistosta, jolloin lähetämme tilauksesta laskun sähköpostiin.

 

   

 

 

 

 


Pöytäteatterin maailma -videosarja

Mitä on pöytäteatteri?
Pöytäteatteria tehdään pöydän päällä, ja siihen voi käyttää mitä tahansa nukkeja ja materiaaleja, mitä kotoa löytyy. Nukketeatteri Sampon Pöytäteatteripaketissa on pahvista valmistettavat nuket ja lavasteet 18 satuun.

Verkkopuodista voit ostaa edullisesti 6 videon sarjan, jossa Anne Lihavainen ja Susan Aho opastavat pöytäteatterin tekemiseen tämän Maija Baricin ja Camilla Mickwitzin tekemän materiaalin avulla. Videot on tehty pääasiassa aikuisia opastaviksi, mutta videot avaavat pöytäteatterin maailmaa myös isommille lapsille.

Pöytäteatteria voi tehdä kuka vain: aikuinen, lapsi, opettaja, oppilas, pieni, suuri, ammattilainen tai harrastaja. Samalla oppii tekemään uusia asioita, askartelemaan, kertomaan tarinoita, tekemään nukketeatteria, esiintymään! Pöytäteatterin tekeminen on monipuolisesti kehittävää ja ruokkii mielikuvitusta.

Myös Pöytäteatteripaketin voi ostaa verkkopuodista. Mukana tulee Esitys alkaa! -kirja, jossa on nukketeatterille sovitettuja tuttuja satuja.

Katso alta sarjan ensimmäinen video maksutta!

 

Tällä sivustolla on käytössä evästeitä eli keksejä. Käyttämällä sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lue lisää evästeiden käytöstä sivuillamme täältä: https://nukketeatterisampo.fi/tietosuojalauseke/

OK