Taidekasvatusmateriaali

Tällä sivulla: Nukketeatterisatuja – Opettajan materiaali – Muut materiaalit


Nukketeatterisatuja luettuna!

Nukketeatteri Sampo on valmistanut Pöytäteatteripakettiin kuuluvasta Esitys alkaa! -kirjasta satuja äänitiedostoiksi. Sadun voi kuunnella omaksi ilokseen tai vaikka iltasaduksi – tai sitä voi käyttää oman nukketeatteriesityksen taustalla! Ihana mahdollisuus hyödynnettäväksi esimerkiksi Sampon Pöytäteatteripaketin kanssa!

Sadut lukee Nukketeatteri Sampon nukeillanäyttelijä-muusikko Susan Aho.

Ensimmäinen valmistunut satu on Prinsessa Ruusunen ja se on mahdollista kuunnella tästä ilmaiseksi: 

 

Voit myös ladata tiedoston omalle koneellesi.

Lisää satuja löydät puodista, josta voit ostaa satuja ladattavaksi omalle koneelle 2 euron hintaan.

Sadut on sovittanut Maija Baric.


Opettajan materiaalit

Osana Nukketeatteri Sampon yleisötyötä olemme valmistaneet alakoulun opettajia ja varhaiskasvatuksen henkilökuntaa varten Opettajan materiaalin, jota voi käyttää ennen tai jälkeen esityksen laajentamaan katsomiskokemusta. Materiaalista löytyy vinkkejä, joiden avulla esitystä ja nukketeatterin tekemistä voi tutkia ja itse kokeilla lapsiryhmän kanssa.

Tähän mennessä on valmistunut yleinen opettajan materiaali, jonka voi liittää mihin tahansa esitykseen, KEKRI! -esitykseen liittyvä materiaali, sekä Leonardon lentävät apinat -esitykseen liittyvä, erityisesti vähän isommille koululaisille soveltuva materiaali. Muiden esitysten materiaalia tulossa!

Lataa materiaalit pdf:nä tästä:


Pöytäteatteripaketti, Nukketeatteria tekemään -käsinukkepaketti, Nukketeatteria! -kirja

Nukketeatteriin löytyy Samposta paljon vinkkejä ja tarvikkeita, joiden avulla opit tekemään nukketeatteriesityksiä itse ja lasten kanssa.

  • Pöytäteatteripakettiin sisältyy pahvista itse rakennettavat nuket ja lavasteet 18 satuun ja Esitys alkaa! -kirja, jossa on nukketeatterille sovitettuja satuja. Maija Baricin ja Camilla Mickwitzin toteuttama paketti on tehty yhteistyössä Mannerheimin lastensuojeluliiton kanssa.
  • Nukketeatteria tekemään -käsinukkepaketissa on vastaava sisältö pienemmässä koossa: nukkien päät, joihin voi tehdä vartalon eri tekniikoilla.
  • Maija Baricin palkittu kirja Nukketeatteria! tarjoaa vinkkejä ja ohjeita nukketeatterin tekemiseen eri tekniikoilla. Kristiina Louhen kaunis kuvitus antaa mielikuvitukselle siivet.

Tuotteita voi ostaa verkkopuodista tai tilata teatterin toimistosta, jolloin lähetämme tilauksesta laskun sähköpostiin.

 

      

 

 

Tällä sivustolla on käytössä evästeitä eli keksejä. Käyttämällä sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lue lisää evästeiden käytöstä sivuillamme täältä: https://nukketeatterisampo.fi/tietosuojalauseke/

OK