Saavutettavuusseloste

Saavutettavuusseloste

nukketeatterisampo.fi-sivustoa koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

nukketeatterisampo.fi-sivusto on julkaistu ensimmäisen kerran 17.4.2014 ja uusin versio sivustosta on julkaistu 9.12.2020. Tämä saavutettavuusseloste on julkaistu 15.12.2020. Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse.

nukketeatterisampo.fi-sivuston saavutettavuuden tila

nukketeatterisampo.fi-sivusto täyttää suurelta osin lain edellyttämät vaatimukset.

Sivuillamme on pääasiassa kahdenlaista sisältöä: tekstiä, joka kertoo toiminnastamme ja esittelee ohjelmistoamme, ja kuvia ja videomateriaalia (trailerit) esityksistä. Tekstiosiot on myös mahdollista lukea erilaisilla laitteilla. Kuvat esittelevät esitysten visuaalista sisältöä. Mahdollisuuksien mukaan olemme lisänneet kuviin tekstiselosteen siitä, mitä se esittää. Kaikissa kuvissa ei tätä sisältöä kuitenkaan vielä ole.

Olemme laatineet suunnitelman ja aikataulun, joiden mukaisesti muutamme keskeiset sisällöt saavutettaviksi. Lisäksi koulutamme henkilöstöä tuottamaan sisältöä saavutettavasti ja seuraamme sivuston saavutettavuuden tilaa jatkuvasti.

Sivuista on julkaistu 9.12.2020 uusi versio, jonka suunnittelussa ja toteutuksessa on kiinnitetty erityistä huomiota sekä sivujen tekniseen että sisällölliseen saavutettavuuteen. Sivuilta löytyy myös saavutettavuus-työkalu, jolla on mahdollista muuttaa tekstin kokoa, kontrastia, väritystä tai muita elementtejä, jotka helpottavat sen lukemista. Työkalu löytyy sivuston oikeasta reunasta, saavutettavuuslogosta klikkaamalla.

Ei-saavutettava sisältö

Kaikissa sivuston kuvissa ei ole vielä vaihtoehtoisia kuvauksia (ALT), joiden avulla kuvan sisältö on mahdollista lukea erilaisilla laitteilla.

Sivustolla on nähtävissä videomateriaalia – lyhyitä trailereita – joistakin esityksistämme. Kaikki videot eivät ole täysin saavutettavia. Ne on tehty ennen 23.9.2018, eivätkä ne kuulu sovellettavan lainsäädännön piiriin. Pyrimme lisäämään kuitenkin kaikkiin nettisivustolla oleviin videoihin tekstityksen, mikäli niissä on puhuttua sisältöä. Osassa videoista ei ole puhetta lainkaan.

Palaute ja yhteystiedot

Huomasitko saavutettavuuspuutteen sivustollamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Vastaamme palautteeseesi 14 päivän sisällä.

Sinulla on oikeus perustellusta syystä saada saavutettavassa muodossa tiedot, jotka tarvitset etujesi, oikeuksiesi tai velvollisuuksiesi selvittämiseksi tai toteuttamiseksi. Jos et saa näitä tietoja verkkopalvelustamme saavutettavassa muodossa, voit tehdä pyynnön lähettämällä sähköpostin alla olevaan sähköpostiosoitteeseen. Vastaamme pyyntöösi 14 päivän sisällä. Jos pyyntö koskee laajaa sisältöä, voimme jatkaa vastausaikaa enintään kahdella viikolla. Ilmoitamme sinulle, jos vastausaikaa jatketaan. Jos emme toimita tietoja saavutettavassa muodossa, laadimme sinulle siitä kirjallisen perustellun todistuksen.

Sähköposti: toimisto@nukketeatterisampo.fi

Saavutettavuuskantelun ja -selvityspyynnön tekeminen

Jos huomaat sivustollamme saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen, voit tehdä selvityspyynnön Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintovirasto valvoo saavutettavuusvaatimusten noudattamista Suomessa. Etelä-Suomen aluehallintoviraston yhteystiedot

Sinulla on oikeus tehdä saavutettavuuskantelu Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, jos emme noudata digitaalisten palveluiden tarjoamisesta annetussa laissa säädettyjä vaatimuksia ja velvollisuuksia. Ohjeet kantelun tekemiseksi

Tällä sivustolla on käytössä evästeitä eli keksejä. Käyttämällä sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lue lisää evästeiden käytöstä sivuillamme täältä: https://nukketeatterisampo.fi/tietosuojalauseke/

OK