Näyttelyt

 

Nukketeatteri Sampon lämpiögalleriassa voit tutustua nukketeatteriin liittyviin näyttelyihin. Tiloissamme on pysyvä teatterinukkien näyttely Nukkeja maailmalta.

Teatterin lämpiössä toimii myös Sininen Galleria, jossa on vaihtuvia kuvitusnäyttelyitä. Gallerian näyttelyt liittyvät usein jollain tapaa nukketeatteriin, mutta galleria on avoin monenlaisille tekijöille!

Näyttelyihin on vapaa pääsy teatterin aukioloaikoina.

 

 

Nukkeja maailmalta

Näyttelyssä vierailijaa odottaa tutustumisretki teatterinukkien ihmeelliseen maailmaan. Katsoja pääsee tutustumaan eri kulttuurien nukketeatteriperinteisiin ja ihailemaan teatterinukkeja maailman eri kolkista 1800-luvulta nykypäivään. Näyttelyluettelo saatavissa suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi ja italiaksi.

Nukketeatteri Sampon galleria

 


Mustejälkiä – Matti Westerlund 3.4. – 7.6.2024


Jo seitsemän vuotta kuvataiteilija Matti Westerlund on vastannut Inktober-haasteeseen ja piirtänyt lokakuun ajan joka päivä uuden kuvan musteella. Nyt on tullut aika asettaa näytille parhaimmat, veikeimmät ja mielenkiintoisimmat kuvat noiden yli 270 kuvan joukosta.

Inktober (tulee sanoista ink+october) on vuosittainen lokakuun taidehaaste. Se kannustaa taiteilijoita ympäri maailmaa piirtämään ja luomaan taidetta musteella. Tarkoituksena on edistää luovuutta ja kehittää taitoja. Inktober haastaa tuottamaan säännöllisesti taidetta ja luomaan rutiinia piirtämiseen, sillä taidehaasteen ideana on piirtää päivittäin vaihtuvan aihesanan inspiroimana.

Matti Westerlundin mustekuvat ovat keränneet sosiaalisessa mediassa joka vuosi kasvavan monituhatpäisen yleisön ja vankan seuraajajoukon. Nyt on mahdollisuus nähdä taiteilijan itsensä kuratoima otos originaaleja taideteoksia tarinoineen.

Näyttely on avoinna ti-pe klo 9:30 – 16:30, sekä iltaisin ja viikonloppuisin esitysten yhteydessä.

Vapaa pääsy

Sininen galleria

 

Tällä sivustolla on käytössä evästeitä eli keksejä. Käyttämällä sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lue lisää evästeiden käytöstä sivuillamme täältä: https://nukketeatterisampo.fi/tietosuojalauseke/

OK