Teatterimme

Duppis verhonraossaNukketeatteri Sampo on vuonna 1977 perustettu helsinkiläinen ammattinukketeatteri.

Teatteri sijaitsee Helsingin keskustassa osoitteessa Erottajankatu 7, sisäpihalla toisessa kerroksessa. Lastenvaunut voi jättää sisäpihalle.

Hissi löytyy toisen sisäänkäynnin yhteydestä osoitteesta Erottajankatu 7 A – soita Sampon summeria. Valitettavasti sisäänkäynti ei ole täysin esteetön. Mikäli saatat tarvita apua, ota toki yhteyttä jo ennakkoon!

Teatterin yhteydessä toimii Sampon Satumainen kahvila, joka on avoinna teatterin aukioloaikojen mukaan.

Sukella satujen maailmaan!

Sampo on kaikille avoin nukketeatterikeskus, johon voi tulla koko perheen voimin viettämään aikaa ja nauttimaan mukavasta ilmapiiristä, esityksistä ja muusta toiminnasta. Lapsille löytyy aina mielenkiintoista nähtävää ja tehtävää.

Esiinnymme säännöllisesti myös kulttuuri- ja monitoimitaloissa ympäri pääkaupunkiseutua. Monia esityksiämme voi tilata päiväkoteihin, kouluihin sekä erilaisiin lasten- ja perhetapahtumiin.

Nukketeatteri Sampon runsas tekijä- ja taiteilijajoukko koostuu musiikin, nukketeatterin ja kuvataiteen monipuolisista ammattilaisista, joilla on vankka kokemus taiteen alalta, sekä vahva halu tehdä työtä lastenkulttuurin puolesta. Haluamme tehdä parhaamme, jotta jokaiselle katsojalle, niin lapselle kuin aikuiselle, käynti teatterissamme jättäisi hyvän mielen elämysjäljen sydämeen!

Ohjelmistomme on runsas ja monipuolinen. Esityksissä käsitellään niin lapsille kuin aikuisillekin tärkeitä keskinäisen vuorovaikutuksen ja toisista välittämisen teemoja mielikuvituksen, ilon, ja huumorin keinoin. Monista esityksistämme onkin jo vuosien myötä ehtinyt muodostua yleisöllemme rakkaita klassikoita, joita tullaan katsomaan uudestaan vuodesta toiseen.

Perustamisestaan asti Nukketeatteri Sampon esitykset ovat välittäneet laulujen, runojen, tarinoiden, ja musiikillisen nukketeatteri-ilmaisun keinoin iloa ja elämyksiä kaikenikäisille katsojille ja kuulijoille. Sampon esityksissä elävä musiikki näyttelee olennaista osaa. Vuodesta 1977 lähtien ovat muusikot esiintyneet näytöksissämme yhdessä nukeillanäyttelijöiden kanssa ja luoneet taiteiden välisiä mieleenpainuvia kokemuksia, nyt jo yli miljoonalle katsojalle. Esityksissä kuultavat laulut ovat tulleet tutuksi suurelle yleisölle myös Nukketeatteri Sampon julkaisemien lukuisien lastenlevyjen kautta.

Nukketeatteri Sampossa on myynnissä kirjallisuutta, äänitteitä ja nukketeatterivälineistöä kotien, päiväkotien, koulujen sekä teatteriharrastajien käyttöön.
Tuotteet ovat saaneet osakseen sekä kansallista että kansainvälistä huomiota ja kiitosta. Tuotteita ja lippuja voi ostaa verkkokaupasta tai teatterista näytösten yhteydessä.

Vuodesta 2017 lähtien Nukketeatteri Sampo on järjestänyt vuosittain kansainvälistä SAMPO nukketeatterifestivaalia, jonka ajankohta on yleensä elo-syyskuun vaihteessa. Festivaalin omat sivut löytyvät osoitteesta www.sampofestival.fi.

Lipuista ja käytännöistä

Liput kaikkiin Sampon lastenesityksiin maksavat 12€/henkilö, lipun hinta on siis sama lapsille ja aikuisille. Alle 1-vuotiaat pääsevät teatteriin maksutta.

Arkiaamuisin ohjatut lapsiryhmät 9€/lapsi, ohjaajat 1€. Helsingin kaupungin työntekijät ryhmiä ohjatessa maksutta. Ryhmäliput varataan puhelimitse tai sähköpostitse.

Liput Aikuisten Sampo -esityksiin 15€. Muissa tapahtumissa lipun hinta voi vaihdella.

Lipunmyynti teatterilla on avoinna tiistaista perjantaihin kello 9.30-16.30 ja iltaisin ja viikonloppuisin tuntia ennen esitystä. Lippuja voi varata puhelimitse 020 735 2235 tai sähköpostitse toimisto@nukketeatterisampo.fi.

Lippuja voi ostaa myös verkosta: nukketeatterisampo.fi/ohjelmisto. Verkkopuodin liput toimitetaan sähköpostiin, kun tilaus on käsitelty. Jos lippuja ei kuulu, kannattaa tarkistaa roskapostikansio. Lippuja ei tarvitse tulostaa, ja ne löytyvät tarvittaessa myös nimellä.

Minkä ikäisen lapsen kanssa voi tulla teatteriin?

Nukketeatteri Sampon esityksissä ei yleensä ole ikäsuosituksia. Tämä on tietoinen arvovalinta: teatteriimme ovat tervetulleita kaikenikäiset ihmiset, lapset ja aikuiset. Lapset ovat yksilöitä aivan kuten aikuisetkin, ja haluamme kohdata heidät sellaisina. Sampossa saa olla lapsi lapsen lailla. Kaikissa esityksissämme on elävä musiikki, joka vie tarinaa eteenpäin ja auttaa useimpia lapsia keskittymään.

Jos olet epävarma, sopiiko jokin esitys lapsellesi, voit aina kysyä teatterin henkilökunnalta tarkemmin sen sisällöstä. Lyhyimmät esitykset ovat puolen tunnin mittaisia ja sopivat hyvin ensimmäiseksi teatterikokemukseksi (mm. Harakka huttua keittää, Lurpukka ja sininen takki, Lennä lennä leppäkerttu, Kolme pientä porsasta).

Ikäsuosituksia on joissakin pidemmissä esityksissä ja aikuisille suunnatuissa esityksissä. Ne on mainittu kyseisten esitysten kohdalla nettisivuilla ja esitteessä.

Toivotamme teatteriimme tervetulleiksi kaikenikäiset katsojat, myös perheen pienimmät!

Nukketeatteri Sampo on luopunut aiemmin Ritarikadulla sijainneesta toimistosta.