Kulttuurin kummilapset

Lapsen pää, alapuolella maalaus William ShakespearestaNukketeatteri Sampo on mukana Helsingin kaupungin Kulttuurin kummilapset -hankkeessa yhtenä kuudesta helsinkiläisestä teatterista. Vuonna 2021 syntyneet helsinkiläiset ovat teattereiden kummilapsia, jotka pääsevät joka vuosi ilmaiseksi osallistumaan kahteen teatteritapahtumaan aina siihen asti, kun menevät kouluun.

Vuoden 2024 keväällä kummilapsi-esityksemme on Lurpukka ja sininen takki! Esityksiä on tammikuussa ja toukokuussa.

Aiemmat kummilapsi-esityksemme olivat Pipu, Lennä lennä leppäkerttu ja DaDaSur, joista kummiperheet antoivat innostunutta palautetta.

 

 

Kulttuurin kummilapset

Jokaisella vuonna 2020 tai sen jälkeen syntyvällä helsinkiläisellä lapsella on kummina kulttuuritoimija, jonka kautta lapsi ja hänen perheensä saa henkilökohtaisen kosketuksen taiteeseen ja kulttuuriin. Kulttuurikummi kutsuu lapsen joka vuosi vähintään kahteen tapahtumaan. Kummius määräytyy lapsen syntymävuoden mukaan. Vuonna 2021 syntyvien helsinkiläisvauvojen kulttuurikummeina toimivat helsinkiläiset teatterit.

Esitykset ovat tunnelmallisia ja kiireettömiä taidetuokioita lapsille ja heidän lähiaikuisilleen. Ne suunnitellaan lapsen ikä huomioiden ja ne soveltuvat kaikille perheille kielitaidosta ja kulttuuritaustasta riippumatta. Tapahtumat ovat maksuttomia ja niitä järjestetään eri puolilla Helsinkiä. Kummius jatkuu siihen asti, kunnes lapsi aloittaa koulun.

Jos lapsi asuu Helsingissä ja on syntynyt vuonna 2020 tai sen jälkeen, perhe saa kutsun neuvolakäynnin yhteydessä ja voi ilmoittautua Kummilapsi-hankkeen nettisivujen kautta mukaan osoitteessa www.kummilapset.hel.fi. Kulttuurin kummilapset -palvelua hallinnoi Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala.

Kulttuurikummeina vuonna 2021 syntyville helsinkiläisvauvoille toimivat:
Helsingin Kaupunginteatteri, Suomen Kansallisteatteri, Nukketeatteri Sampo, Teatteri ILMI Ö., Q-teatteri sekä Svenska Teatern.

Kulttuurin kummilapset -palvelua hallinnoi Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ja sitä tukee Jane ja Aatos Erkon säätiö.

Lisätietoja:
kummilapset.hel.fi
kulttuurin.kummilapset@hel.fi

 

 

Tällä sivustolla on käytössä evästeitä eli keksejä. Käyttämällä sivustoa hyväksyt niiden käytön. Lue lisää evästeiden käytöstä sivuillamme täältä: https://nukketeatterisampo.fi/tietosuojalauseke/

OK