Esityskalenteri ja liput

 

Nykyinen taloustilanne kurjistaa entisestään etenkin lasten mahdollisuutta tutustua teatteriin. Omana kädenojennuksenaan Nukketeatteri Sampo lanseeraa loppuvuoden ajaksi lipuille alennuskampanjan. Kampanjan aikana (4.9. – 31.12.2024) Sampon omiin, arkiaamujen esityksiin pääsee puoleen hintaan 6 €/hlö. Iltaisin ja viikonloppuisin 15€ / henkilö. Lisäksi myynnissä myös kannatuslippuja (20€) kaikkiin omiin esityksiin. Liput toimitetaan sähköpostitse. Alle 1-vuotiaat maksutta - muista kuitenkin ilmoittaa tilauksen lisätiedoissa, jos mukana on vauva!
* esityksen jälkeen taiteilijatapaaminen
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

AikuistenSampo: Erika Malkki: Pohjatar

23.2. @ 19:00

15,00€ - 20,00€
Liput

Pohjatar

oivaltava ja väkevä yhden naisen sooloesitys oman voiman löytymisestä. Feminiininen ja empaattinen tulkinta Kalevalan Louhi-myytistä.

 

Siellä on lohtu ja rauha, irtipäästäminen, hiljaisuus lauha – ja paperinauha.

Olen kaiken loppu ja alku. Olen kylmä karu erämaa, lohduton luminen taival. Olen tie syvään ytimeen, polku sisäiseen tajuntaan, luo itsen laajan ymmärryksen. Olen syntien sovittaja, sairauksien synnyttäjä, saattaja manan majoille. Olen villi ja vapaa, olen omavoimainen, en portto, en madonna, en joko tai vaan sekä että, koko spektri, maa, ilma, tulta ja vettä.

Pohjatar on sanaton yhden naisen esitys, jossa visuaalisuus ja fyysinen ilmaisu kietoutuvat näyttämöllisiksi metaforiksi kertoen Kalevalan Louhen tarinan feminiinisyyden näkökulmasta.  Monitulkintainen Louhi on arkkityyppinen tuhon jumalatar, johon liittyy kylmyys, karuus ja kuolema, syklin loppu ja uuden alku.

Kuten kuolemassa on läsnä uuden elämän alku, on myös tragediassa komedian siemen. Niinpä Pohjatar ei katso ryppyotsaisena vakaviin aiheisiinsa, vaan tuo valoa pimeyteen, iloa suruun ja lohtua lohduttomuuteen, kun Louhen tarinaa tarkastellaan empaattisesti ja riemukkaan oivaltavasti. Esityksen maailma rakentuu paperista, hauraasta paperista, johon elämä on jättänyt painavan jäljen, tahratut tarinat ja marinoidut muistot.

Pohjatar on esitys väen voimasta, oman voiman löytymisestä ja halusta nousta pohjalta ottamalla oma tarina ja elämä haltuun. Samalla se on sukellus pohjalle, sielun syviin vesiin universaalien feminiinin arkkityyppien saatelemana. Pohjattaren hahmo ei tyydy jo kirjoitettuun sanaan, vaan haluaa muokata itse oman historiansa ja sen myötä tulevaisuutensa. Kuka kirjoittaa sinun tarinasi?

Pohjatar on tarina uskalluksesta nousta annettua osaa ylemmäs, nousta uhriudesta subjektiksi. Se on ymmärrys omasta sisäisestä vihasta ja voimasta sekä halusta saada siihen terve kosketus.

“Täydellisen elämyksen tarjosit, kiitos että näytit elämässä voivan olla jotakin suurenmoista!” -katsoja

“Olet ilmiömäinen, tuhannet kiitokset!” -katsoja

“Vahva, vaikuttava, erityisen koskettava esitys. Itkettävän ihana, hulvattoman hauska. Aivan kuin elävästä elämästä, vahvan, vaientumaan yritetyn naisen osa.” -katsoja

En suostu muottiin, en laariin, en lokeroon, en sinun sanelemaksi enkä kielen kitkerän kirjaamaksi. Sukellan syvään itseeni, jätän järjen jälkeeni, tulen tunteen tuomaksi, sanan sallivan saattelemaksi.

Käsikirjoitus, ohjaus ja esiintyminen sekä visuaalinen suunnittelu ja nukenrakennus: Erika Malkki
Äänisuunnittelu ja sävellys: Aino Lehtovaara
Valosuunnittelu: Erika Malkki & Eikka Alatalo
Puvustus: Anette Ahokas & Erika Malkki
Teknikko: Eikka Alatalo
Kuvat: Arttu Lehtovaara

Esityksen kesto: n. 60 min.
Kieli: sanaton
Suositusikäraja: 13+

Liput 20€ / 15€

Alennushinta opiskelijoille, eläkeläisille, työttömille, teatterialan ammattilaisille.

Esitykset Nukketeatteri Sampossa

pe 23.2.2024 kello 19

la 24.2.2024 kello 17

 

 


Huomioithan, että

  • Nukketeatteri Sampon lahjaliput eivät käy tähän esitykseen.
  • Virike-eduilla lippuja ei voi ostaa nettisivujen kautta! Ole hyvä ja tee varaus sähköpostitse tai puhelimitse ja lunasta liput saapuessasi esitykseen.

Kahvilastamme voit nyt tilata tarjoilut myös etukäteen – nautittavaksi joko ennen tai jälkeen esityksen. Tilauslomakkeen löydät kahvilan sivuilta täältä: Sampon Satumainen kahvila


Please note the following:

  • Puppet Theatre Sampos gift tickets are not valid in this performance.
  • If you want to pay with employment benefit cards, please do not buy tickets on this website, but make a reservation by email or phone and claim your tickets when you arrive at the theatre for the performance.
  • Tickets purchased online can be transferred to a later show by contacting us BEFORE THE ORIGINAL PERFORMANCE by phone or email.

 

Tiedot

Päivämäärä:
23.2.
Aika:
19:00
Hinta:
15,00€ - 20,00€

Tapahtumapaikka

Nukketeatteri Sampo
Erottajankatu 7
Helsinki, 00130 Suomi
+ Google Map
Puhelin
020 735 2235

Liput

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available