Esityskalenteri ja liput

 

  SAMPO Festivaali lähestyy! Osta alta liput loppukesän inspiroivimpaan tapahtumaan 24.-28.8.2022!
Alta löydät kuluvan esityskauden kalenterin. Osta lippu klikkaamalla haluamasi esityksen kohdalta ja lisäämällä lippu ostoskoriin. Muista painaa "Lähetä tilaus"!
Liput Nukketeatteri Sampon esityksiin iltaisin ja viikonloppuisin maksavat 15€/henkilö, arkiaamujen esityksiin 12€/hlö. Hinta on sama aikuisille ja lapsille. Liput festivaaliesityksiin ym. saattavat olla erihintaisia. Alle 1-vuotiaat pääsevät teatteriin maksutta - mutta ole hyvä ja ilmoita "tilauksen lisätiedot"-kentässä, jos mukana on vauva.
Liput toimitetaan sähköpostiin, kun tilaus on käsitelty. Mikäli lippuja ei kuulu, tarkista roskapostikansio. Lahjalipuilla paikat esitykseen varataan sähköpostilla tai puhelimitse.
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Worlds of Puppets: Muodonmuutoksia / Metamorphosis (Islanti)

30.8.2017 @ 18:0019:00

Liput

”Mitä runous tarjoaa kirjallisuudelle, nukketeatteri voi tuoda teatteriin.”

”Metamorphosis” on kokoelma lyhyitä alkuperäisiä tarinoita, joita ei kerrota sanoilla, vaan nukkien metaforisella ylväydellä. Tarinoiden konteksti vaihtelee triviaalista metafyysiseen. Keskeistä on visuaalisuus, jonka mahdollistaa nukeille ominainen surrealistinen laatu. ”Metamorphosis” heijastaa olemassaolomme ja aistimustemme jatkuvasti muuttuvaa luonnetta. Mikään ei pysy sellaisena miltä se vaikuttaa. Myöskään sillä ei ole merkitystä mitä me näemme, vaan miten me näemme. Esiintyjät ovat taidokkaita marionetteja ja puusta veistettyjä keppinukkeja, sekä unohtumattomia henkilöhahmoja, jotka syntyvät yksinkertaisesti silkkihuiveista ja nukeillanäyttelijän käsistä ja jaloista.

Metamorphosis – runoutta liikkeessä sai ensi-iltansa Islannin Kansallisteatterissa 14. toukokuuta 2006, ja sitä on sen jälkeen esitetty ympäri maailmaa kiittävin arvosteluin. Bernd Ogrodnik työskentelee päänukeillanäyttelijänä Islannin Kansallisteatterissa ja on ollut mukana perustamassa ”Worlds of Puppets – Nukkien maailmaa”, jonka taiteellisena johtajana toimii. Bernd on esiintynyt ja ohjannut näyttämöillä ympäri Eurooppaa, Aasiaa, Lähi-Itää ja Keski- ja Pohjois-Amerikkaa ja hänen töitään on esitetty paljon televisiossa ja elokuvissa.

“What Poetry offers to Literature, Puppetry can bring to the Theatre.”

“Metamorphosis” is a collection of original short stories not told with words, but with the metaphorical grace of Puppets. The context of the vignettes ranges from the trivial to the metaphysical. A strong emphasis lies on imagery, made possible through the surrealistic quality inherit in Puppets. “Metamorphosis” depicts the constantly changing nature of our existence and our perception. Nothing remains the way it seems, as it does not matter what we see but how we see it. The cast consists of the most intricate marionettes and rod puppets carved of wood, as well as unforgettable characters created simply with silk scarves and the hands and feet of the puppeteer.
Metamorphosis – Poetry in motion was premiered at the National Theater of Iceland May 14th 2006, and has since been performed with critical acclaim around the globe. Bernd Ogrodnik serves as Master Puppeteer for the National Theater of Iceland, and is the Co – Founder and Artistic Director of “Worlds of Puppets”. Bernd has performed and directed on stages across Europe, Asia, The Middle East and Central and North America and his work has frequently been presented on Film and Television.

Sanaton / without words
Yli 6-vuotiaille / For over 6-year-old children
Kesto 1h / Duration 1h

Alkuperäisidea, esiintyjä / Conceived and performed by: Bernd Ogrodnik
Ohjaus / Directed by: Augusta Skuladottir
Nuket, musiikki, lavastus / Puppets, music and set design by: Bernd Ogrodnik
Puvut / Costumes: Thorunn E. Sveinsdottir
Tuottaja / Producer: Hildur M. Jonsdottir

worldsofpuppets.com

Tiedot

Päivämäärä:
30.8.2017
Aika:
18:00 – 19:00

Tapahtumapaikka

Nukketeatteri Sampo
Erottajankatu 7
Helsinki, 00130 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
020 735 2235