Esityskalenteri ja liput

 

Alta löydät kuluvan esityskauden kalenterin. Osta lippu klikkaamalla haluamasi esityksen kohdalta ja lisäämällä lippu ostoskoriin. Muista painaa "Lähetä tilaus"!
Liput kaikkiin Sampon lastenesityksiin maksavat 12€/hlö. Hinta on sama aikuisille ja lapsille. Liput festivaaliesityksiin ym. saattavat olla erihintaisia. Alle 1-vuotiaat pääsevät teatteriin maksutta - mutta ole hyvä ja ilmoita "tilauksen lisätiedot"-kentässä, jos mukana on vauva.
Liput toimitetaan sähköpostiin, kun tilaus on käsitelty. Mikäli lippuja ei kuulu, tarkista roskapostikansio. Lahjalipuilla paikat esitykseen varataan sähköpostilla tai puhelimitse.
Lisätietoja lipuista ja käytännöistä
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

SAMPO XX: TEHDAS Teatteri – H.C. – Poeettinen kohtaaminen Englannissa

30.8.2020 @ 18:0019:15

Liput

TEHDAS Teatteri: H.C. – Poeettinen kohtaaminen Englannissa

Teatteri Avoimet Ovet, Erottajankatu 5

Su 30.8. klo 18
12+
 1h 15 min

”Rakas Hans Andersen! Toivon, että vastaukseni saa teidät heti tekemään päätöksen kesän vierailustanne tänne.” Kesä 1857. Kaksi maailmankuulua kirjailijaa kohtaavat, kun brittiläinen Charles Dickens kutsuu kauan odotetun vieraan, tanskalaisen runoilija H.C. Andersenin luokseen kesäasunnolleen. Kumpikin herroista elää tuotteliasta aikaa julkisuuden valokeilassa iloisesti paistatellen. Kuuluisat kirjailijat ihailevat suuresti toistensa tuotantoa. Andersen leiriytyy meluisan mielikuvitusmaailmansa sekä luomiensa hahmojen kanssa taloon. Hän ripustautuu Dickensin perheeseen, joka natisee uhkaavasti liitoksissaan. Kummankin taiteilijan monimutkaiset persoonat ja sekavat elämäntilanteet vyyhtiytyvät piinallisen pitkäksi venyvän vierailun aikana. Romantikko, elämysaddikti, esteetikko ja haihattelija Andersen liittyi mielellään kuuluisuuksien seuraan siinä toivossa, että saisi osan heidän loistostaan. Hän oli sosiaalisesti kömpelö ja hyväksynnän kaipuussaan ahne. Tämän vastapainona hän kirjoitti koskettavia satuja omasta syrjään jääneestä, väärin ymmärretystä itsestään. Epäsuhta todellisuuden ja haaveiden välillä sai hänet pettymään kerta toisensa jälkeen. Nukketeatterillinen näytelmä pohjautuu Andersenin ja Dickensin väliseen kirjeenvaihtoon ja aikalaiskuvauksiin. Livemusiikki, nuket ja Andersenille tunnusomaiset paperileikkaustyöt vievät katsojan matkalle kahden kirjailijaneron mielenmaisemiin. Lavalla nähdään nukketeatteritaiteilija Timo Väntsi sekä näyttelijä Raimo Karppinen. Muusikkona esityksissä on säveltäjä Kari Mäkiranta.

http://www.tehdasteatteri.fi

 

Ohjaus ja käsikirjoitus: Marja Susi

Taiteellinen konsepti: työryhmä

Näyttämöllä: Timo Väntsi ja Raimo Karppinen

Musiikki: Kari Mäkiranta

Nuket: Timo Väntsi

Puvustus ja tarpeisto: Mervi Kuittinen

Valosuunnittelu: Jarkko Forsman

Tekninen assistentti: Antton Kainulainen

Tanskan kielen konsultaatio: Adam Borch

Englannin kielen käännösapu: Ismo Rauvola

Grafiikka: Wille Heino

Valokuvat ja traileri: Jussi Virkkumaa

 

Suomeksi ja englanniksi.

 

Esitykseen on rajattu määrä paikkoja.


Lippuvarauksen voi tehdä puhelimitse tai sähköpostitse tai Nukketeatteri Sampon lipputoimistossa (vain yksi henkilö kerrallaan).

Lipputoimisto on avoinna maanantaista perjantaihin kello 10-15,

Lippuja saa myös ovelta, jos esitys ei ole täynnä. Lippuja SAMPO XX Festivaalille saa ainoastaan Nukketeatteri Samposta.

Lippuvaraukset:020 735 2235, toimisto@nukketeatterisampo.fi

Lisätietoja SAMPO XX sivuilta: sampofestival.fi

Tiedot

Päivämäärä:
30.8.2020
Aika:
18:00 – 19:15

Tapahtumapaikka

Teatteri Avoimet Ovet
Erottajankatu 5
Helsinki, 00130 Suomi
+ Google Map