Esityskalenteri ja liput

 

Lipun hinta on kaikille sama: aamuesityksissä 12€ / henkilö, iltaisin ja viikonloppuisin 15€ / henkilö. Lisäksi myynnissä myös kannatuslippuja (20€) kaikkiin omiin esityksiin. Liput toimitetaan sähköpostitse. Alle 1-vuotiaat maksutta - muista kuitenkin ilmoittaa tilauksen lisätiedoissa, jos mukana on vauva!
* esityksen jälkeen taiteilijatapaaminen
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

SAMPO 2023* Alfa Divadlo: Herra Kaspar hullunkurisine perheineen / Mr. Kaspar and his Goofy Family

24.8.2023 @ 18:00

16€
Liput

SAMPO 2023 Festivaali

Alfa Divadlo (Tšekki/Czech Rep.): Herra Kaspar hullunkurisine perheineen / Mr. Kaspar and his Goofy Family

To 24.8.2023 klo 18 – Sampo Stage

Pe 25.8.2023 klo 10 – Sampo Stage

 

(Pan Kašpar a jeho povedená rodinka)

Tervetuloa alkuperäiseen perinteiseen tšekkiläiseen nukketeatteriin! Siinä on mahdollisimman vähän tekstiä ja mahdollisimman paljon toimintaa. Esityksessä nähdään herra Kaspar, rouva Kalupinka, Viikatemies, Vauva, Koira sekä paljon rekvisiittaa ja kansanmusiikkisoittimia. Yksinkertainen juoni on jaettu pieniin tarinoihin ja anekdootteihin. Herra Kaspar ja rouva Kalupinka saavat vauvan ja herra Kaspar joutuu lastenhoitajaksi. Se ei ole helppoa, kun nälkäinen ahmatti Viikatemies vaeltelee ympäri taloa.

Kaikista Euroopan maista (ja myös muualta) löytyy ainutlaatuista perinteistä nukketeatteria – käsinukkeja. Tällaista teatteria voidaan kutsua nukke-slapstickiksi – tai vanhalla tšekkiläisellä tavalla “arkkuteatteriksi”. Miksi “arkkuteatteri”? Koska Kaspar, puolustaakseen oikeuksiaan, otti kepin ja löi joskus paholaisia, joskus poliiseja, joskus jopa Viikatemiestä itseään. Mutta kaikki tiesivät, että se oli vain hauskaa. Tästä syystä kaikilla näillä narreilla on yllään hullu pakkopaita, jossa on kelloja.

 

Welcome to the original traditional Czech puppet theatre – with minimum text and with maximum action. The cast includes Mr. Kaspar, Mrs. Kalupinka, The Grim Reaper, The Baby, The Dog and lots of props and folk music instruments. The simple plot is divided into individually little stories and anecdotes. Mr. Kaspar and Mrs. Kalupinka have a baby and Mr. Kaspar must be the nanny. That’s not easy when the hungry and gluttonous Grim Reaper is wandering around the house.

Everywhere in European countries (and not only) we can find a unique kind of traditional puppet theatre – glove puppets. This kind of theatre is called puppet slapstick – or, in the Czech old-fashioned way, “coffin theatre”. Why “coffin theatre”? Because Kaspar, to defend his rights, took a stick and beat sometimes devils, sometimes policemen, sometimes even the grim reaper himself. But everyone knew it was just fun. That’s also why all those jesters are wearing a crazy straitjacket with bells on it.

 

Näyttelijä, ohjaaja / actor, director: Blanka Josephová-Luňáková
Apulaisohjaaja / co-director: Petr Borovský
Suunnittelija / designer: Ivan Nesveda
Säveltäjä / composer: Michal Vaniš
Näyttelijä, apulaisohjaaja / Actor, co-director: Martina J. Hartmannová
Näyttelijä: Tomáš Jereš
Ääni, soittimet / sound and music instruments: Jakub Hora

 

Kesto/Duration: 35 min
Kieli/Language: sanaton/nonverbal
Ikäsuositus / Age recommendation: 6+

Tiedot

Päivämäärä:
24.8.2023
Aika:
18:00
Hinta:
16€
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Nukketeatteri Sampo
Erottajankatu 7
Helsinki, 00130 Suomi
+ Google Map
Puhelin
020 735 2235