Esityskalenteri ja liput

 

Lipun hinta on kaikille sama: aamuesityksissä 12€ / henkilö, iltaisin ja viikonloppuisin 15€ / henkilö. Lisäksi myynnissä myös kannatuslippuja (20€) kaikkiin omiin esityksiin. Liput toimitetaan sähköpostitse. Alle 1-vuotiaat maksutta - muista kuitenkin ilmoittaa tilauksen lisätiedoissa, jos mukana on vauva!
* esityksen jälkeen taiteilijatapaaminen
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Kuuma Ankanpoikanen: Ariadne – A Mess

3.9.2023 @ 15:00

16€ - 22€
Liput

Ariadne – A Mess

Vierailu SAMPO Festivaalilla ja Nukketeatteri Sampon aikuisten ohjelmistossa 27.8.-9.9.2023!

 

Merja Pöyhösen nukketeatterisoolo sotkeutuu kreetalaisten myyttien ja lomamuistojen kautta suomalaisen identiteetin ytimeen. Se on rakkaudentunnustus juurille ja taustoille, nukeille, viinille, metsille ja minotauruksille. Se on myös yhden naisen nukketeatterillinen taidonnäyte ja itsensäylitys: sekä nukkehahmojen lukumäärässä, että tuoreesti haltuunotetussa vatsastapuhumisen taidossa.

Multi-emotionaalis-surrealistinen nukketeatterisoolo, nuketuksen ja pienten (jopa vatsasta tulevien!) äänien taidokas ylistyslaulu, joka kutoutuu identiteettisotkujen ja antiikin Ariadne-myytin villalankaiseen ytimeen. All in English!

Nuketusta! Puhetta vatsasta! Puhetta kulttuuri-identiteeteistä! Identiteettisotku! Muitakin sotkuja! Kuten rakkaussotkuja! Ylipäätänsä ihan tosi monta tunnetta ihan tosi lyhyessä ajassa! Lähinnä hauskasti! Ja englannin kielellä! Ja ihan yksin! Just in one hour!

“Ennen muuta [antiikin tarinat] elävät sitä kautta, mitä ne merkitsevät esiintyjälle, tarinan kertojalle, jota esittää Merja Pöyhönen. Lähtökohtana on etsintä, rehellisyys oman intuition ja omien löytöjen edessä, mutta kuten Kuumalta ankanpoikaselta tavallaan osaa odottaakin, ei ilman äkkivääriä ja yleisöä härnääviä twistejä.”
“Pöyhönen on tunnetusti myös suvereeni nukettaja. Nyt hän on ääninäyttelijänä ja koko fyysiseltä ilmaisultaan entistä taitavampi, rennompi ja tarkempi. Iso hahmogalleria vilistää katsojan silmien edessä koko esityksen ajan flow-tilassa, eikä pinnistelystä näy jälkeäkään.”
“Uskallan väittää, että Ariadnessa ryhmä on ottanut askeleen kohti entistä vapaampaa ja avoimempaa näyttämöä ja dramaturgista ajattelua.” -Maria Säkö, Helsingin Sanomat 28.8.2023

“Villalanka ja neulomalla luodut hahmot ovat yksi olennainen kokonaisuuden muovaaja. Mutta ehdoton huippu on sooloesityksen esiintyjä Merja Pöyhönen. Hän on aivan ilmiömäinen nukkenäyttelijä, jonka sormista ja kahdesta niihin kiinnitetystä silmästä syntyy mitä elävimpiä hahmoja.” -Demokraatti 08/2022

Kesto: 1h

Ikäsuositus: aikuisille

Kieli: Englanti

 

 

TYÖRYHMÄ

Konsepti, teksti, esiintyminen: Merja Pöyhönen

Nuket: Merja Pöyhönen, Eve Mäkitalo, Hanne Lammi, Helena Markku

Valosuunnittelu: Essi Santala

Äänidramaturgia: Antti-Juhani Manninen, Merja Pöyhönen

Musiikki: Antti-Juhani Manninen

Kaiken assistentti: Eve Mäkitalo

Tuotanto: Kuuma Ankanpoikanen

Kuvat: Jesper Dolgov

 

ESITYKSET SAMPOSSA

Su 27.8.2023 klo 19 – SAMPO 2023 Festivaalin ohjelmaa

Pe 1.9.2023 klo 19
La 2.9.2023 klo 19
Su 3.9.2023 klo 15
Pe 8.9.2023 klo 19
La 9.9.2023 klo 19

 

Tiedot

Päivämäärä:
3.9.2023
Aika:
15:00
Hinta:
16€ - 22€

Tapahtumapaikka

Nukketeatteri Sampo
Erottajankatu 7
Helsinki, 00130 Suomi
+ Google Map
Puhelin
020 735 2235