Esityskalenteri ja liput

 

Verkkokaupassa on valitettavasti toimintahäiriö, jonka johdosta lippuostoissa on ongelmia. Mikäli lippuostoksesi ei mene läpi, voit varata liput esitykseen: ole hyvä ja ota meihin yhteyttä sähköpostitse toimisto@nukketeatterisampo.fi tai puhelimitse 020 735 2235. Varattuja lippuja ei Sampossa tarvitse noutaa ennen kuin saapuu esitykseen.
Alta löydät kuluvan esityskauden kalenterin. Osta lippu klikkaamalla haluamasi esityksen kohdalta ja lisäämällä lippu ostoskoriin. Muista painaa "Lähetä tilaus"!
Liput Nukketeatteri Sampon esityksiin iltaisin ja viikonloppuisin maksavat 15€/henkilö, arkiaamujen esityksiin 12€/hlö. Hinta on sama aikuisille ja lapsille. Liput festivaaliesityksiin ym. saattavat olla erihintaisia. Alle 1-vuotiaat pääsevät teatteriin maksutta - mutta ole hyvä ja ilmoita "tilauksen lisätiedot"-kentässä, jos mukana on vauva.
Liput toimitetaan sähköpostiin, kun tilaus on käsitelty. Mikäli lippuja ei kuulu, tarkista roskapostikansio. Lahjalipuilla paikat esitykseen varataan sähköpostilla tai puhelimitse.
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Aikuisten Sampo: Rapu

5.10.2019 @ 19:0020:00

Liput

 

Laura Sillanpää:
Rapu – nukketeatterisoolo naiskeholle ja ravulle

 Rankkasade. Nainen. Rapu. 

Kuka selviää? Millä keinoin?

Rapu on nukketeatterisoolo, joka yhdistää nukkeja, tarinankerrontaa sekä fyysistä näyttelijäntyötä. Esitys kertoo naisen ja ravun katastrofaalisesta kohtaamisesta rankkasateen aikana. Se kertoo paitsi sairauden myös outouden pesiytymisestä omaan kehoon. Rapu on surrealistinen tragikomedia, jossa esityksen absurdi maailma mahdollistaa vaikean aiheen etäännyttämisen teatterillisin keinoin. Vaikka esityksen teemat ovat suuria, itse esitys on kuitenkin toivoa ja valoa täynnä. Rapu on fyysinen tarina menetyksestä, selviytymisestä ja eteenpäin jatkamisesta rankkasateen jälkeen.

Rapu on Laura Sillanpään suomalais-ranskalaisesta yhteistyöstä vuonna 2017 syntynyt nukketeatterisoolo, jota on esitetty Suomessa ja ulkomailla niin suomeksi, englanniksi kuin ranskaksikin. Kesto: n. 40 min. Suositusikäraja: yli 12-vuotiaille/aikuisille

Esitystä ovat tukeneet Aura of Puppets, l’Ateuchus ja Maison Gaston Baty, Koneen säätiö, Jenny ja Antti Wihurin säätiö, Taiteen edistämiskeskus, La Nef Manufacture d’Utopies ja Turun Teatterikerho.

Taiteilijan lyhyt sana:  Syöpä kääntyy latinaksi “cancer”, joka merkitsee englanniksi paitsi ravun horoskooppimerkkiä myös syöpää. Hippokrates oli ensimmäinen, joka nimesi rinnan ihon alla kovalta tuntuvat kasvaimet ravun mukaan, sillä niiden muodot näyttivät Hippokrateen mukaan rapumaisilta. Harjoitellessani tätä esitystä työstin esityksen dramaturgiaa sekä sen lopullista muotoa yhteistyössä varsinaissuomalaisen syöpäsäätiön asiakkaiden kanssa. Heidän palautteensa oli tärkeä osa tämän teoksen muotoutumisprosessia. Parantumatonta syöpää sairastava mies totesi erään harjoitusesityksen jälkeen: “Älä koskaan unohda valoa.”

Synkkyyden hetkinä valon lämpö tuntuu iholla entistä voimakkaammin. Sateen jälkeen aurinko tuntuu hehkuvan voimallisemmin. Joskus sataa ja paistaa samaan aikaan.

 

Tiedot

Päivämäärä:
5.10.2019
Aika:
19:00 – 20:00

Tapahtumapaikka

Nukketeatteri Sampo
Erottajankatu 7
Helsinki, 00130 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
020 735 2235

Liput

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available