Teatterimme

Duppis verhonraossaSukella satujen maailmaan!

Nukketeatteri Sampo on vuonna 1977 perustettu helsinkiläinen ammattinukketeatteri. Teatteri sijaitsee Helsingin keskustassa osoitteessa Erottajankatu 7, sisäpihalla toisessa kerroksessa. Lastenvaunut voi jättää sisäpihalle. Pyörätuolilla tultaessa sisäänkäynti Erottajankatu 7 A.

Teatterin yhteydessä toimii Sampon Satumainen kahvila, joka on avoinna esityskaudella arkisin klo 10-17 ja esitysten yhteydessä. Sampo on kaikille avoin nukketeatterikeskus, johon voi tulla koko perheen voimin viettämään aikaa ja nauttimaan mukavasta ilmapiiristä, esityksistä ja muusta toiminnasta. Lapsille löytyy aina mielenkiintoista nähtävää ja tehtävää.

Esiinnymme säännöllisesti myös kulttuuri- ja monitoimitaloissa ympäri pääkaupunkiseutua. Monia esityksiämme voi tilata päiväkoteihin, kouluihin sekä erilaisiin lasten- ja perhetapahtumiin.

Nukketeatteri Sampon runsas tekijä- ja taiteilijajoukko koostuu musiikin, nukketeatterin ja kuvataiteen monipuolisista ammattilaisista, joilla on vankka kokemus taiteen alalta, sekä vahva halu tehdä työtä lastenkulttuurin puolesta. Haluamme tehdä parhaamme, jotta jokaiselle katsojalle, niin lapselle kuin aikuiselle, käynti teatterissamme jättäisi hyvän mielen elämysjäljen sydämeen!

Ohjelmistomme on runsas ja monipuolinen. Esityksissä käsitellään niin lapsille kuin aikuisillekin tärkeitä keskinäisen vuorovaikutuksen ja toisista välittämisen teemoja mielikuvituksen, ilon, ja huumorin keinoin. Monista esityksistämme onkin jo vuosien myötä ehtinyt muodostua yleisöllemme rakkaita klassikoita, joita tullaan katsomaan uudestaan vuodesta toiseen.

Perustamisestaan asti Nukketeatteri Sampon esitykset ovat välittäneet laulujen, runojen, tarinoiden, ja musiikillisen nukketeatteri-ilmaisun keinoin iloa ja elämyksiä kaikenikäisille katsojille ja kuulijoille. Sampon esityksissä elävä musiikki näyttelee olennaista osaa. Vuodesta 1977 lähtien ovat muusikot esiintyneet näytöksissämme yhdessä nukeillanäyttelijöiden kanssa ja luoneet taiteiden välisiä mieleenpainuvia kokemuksia, nyt jo yli miljoonalle katsojalle. Esityksissä kuultavat laulut ovat tulleet tutuksi suurelle yleisölle myös Nukketeatteri Sampon julkaisemien lukuisien lastenlevyjen kautta.

Lipunmyynti teatterilla on avoinna arkisin kello 10-17 ja iltaisin ja viikonloppuisin tuntia ennen esitystä. Lippuja voi varata puhelimitse 020 735 2235 tai sähköpostitse toimisto@nukketeatterisampo.fi.

Lippuja voi ostaa myös verkosta: nukketeatterisampo.fi/ohjelmisto. Verkkopuodin liput toimitetaan sähköpostiin, kun tilaus on käsitelty. Jos lippuja ei kuulu, kannattaa tarkistaa roskapostikansio. Lippuja ei tarvitse tulostaa, ja ne löytyvät tarvittaessa myös nimellä.

Liput kaikkiin Sampon lastenesityksiin maksavat 12€/hlö. Alle 1-vuotiaat pääsevät teatteriin maksutta. Arkiaamuisin ohjatut lapsiryhmät 9€/lapsi, ohjaajat 1€. Helsingin kaupungin työntekijät ryhmiä ohjatessa maksutta. Ryhmäliput varataan puhelimitse tai sähköpostitse.

Liput Aikuisten Sampo -esityksiin 15€. Muissa tapahtumissa lipun hinta voi vaihdella.

Toivotamme teatteriimme tervetulleiksi kaikenikäiset katsojat, myös perheen pienimmät!

Nukketeatteri Sampossa on myynnissä kirjallisuutta, äänitteitä ja nukketeatterivälineistöä kotien, päiväkotien, koulujen sekä teatteriharrastajien käyttöön.
Tuotteet ovat saaneet osakseen sekä kansallista että kansainvälistä huomiota ja kiitosta. Tuotteita ja lippuja voi ostaa verkkokaupasta tai teatterista näytösten yhteydessä.

Nukketeatteri Sampolla on toimisto myös Kruununhaassa osoitteessa:
Ritarikatu 9, 00170 Helsinki.