Teatterimme

Duppis verhonraossaNukketeatteri Sampo on vuonna 1977 perustettu helsinkiläinen ammattinukketeatteri. Teatteritilamme sijaitsevat Helsingin keskustassa osoitteessa Erottajankatu 7. Esiinnymme säännöllisesti myös kulttuuri- ja monitoimitaloissa ympäri pääkaupunkiseutua.
Monet esityksistämme on tilattavissa päiväkoteihin, kouluihin sekä erilaisiin lasten- ja perhetapahtumiin.

Ohjelmistomme on runsas ja monipuolinen. Esityksissä käsitellään niin lapsille kuin aikuisillekin tärkeitä keskinäisen vuorovaikutuksen ja toisista välittämisen teemoja mielikuvituksen, ilon, ja huumorin keinoin. Monista esityksistämme onkin jo vuosien myötä ehtinyt muodostua yleisöllemme rakkaita klassikoita, joita tullaan katsomaan uudestaan vuodesta toiseen.

Perustamisestaan asti Nukketeatteri Sampon esitykset ovat välittäneet laulujen, runojen, tarinoiden, ja musiikillisen nukketeatteri-ilmaisun keinoin iloa ja elämyksiä kaikenikäisille katsojille ja kuulijoille.Koko teatterimme laaja tekijä- ja taiteilijajoukko haluaakin tehdä parhaansa, jotta käynti teatterissamme jättäisi jokaiselle katsojalle, niin lapselle kuin aikuiselle, hyvän mielen elämysjäljen sydämeen.

Sampon esityksissä elävä musiikki näyttelee olennaista osaa. Vuodesta 1977 lähtien ovat muusikot esiintyneet näytöksissämme yhdessä nukeillanäyttelijöiden kanssa ja luoneet taiteiden välisiä mieleenpainuvia kokemuksia, nyt jo yli miljoonalle katsojalle. Esityksissä kuultavat laulut ovat tulleet tutuksi suurelle yleisölle myös Nukketeatteri Sampon julkaisemien lukuisien lastenlevyjen kautta.

Toivotamme teatteriimme tervetulleiksi kaikenikäiset katsojat, myös perheen pienimmät!

Nukketeatteri Sampossa on myynnissä kirjallisuutta, äänitteitä ja nukketeatterivälineistöä kotien, päiväkotien, koulujen sekä teatteriharrastajien käyttöön.
Tuotteet ovat saaneet osakseen sekä kansallista että kansainvälistä huomiota ja kiitosta. Tuotteita ja lippuja voi ostaa verkkokaupasta tai teatterista näytösten yhteydessä.

Nukketeatteri Sampolla on puoti ja lippumyymälä myös Kruununhaassa osoitteessa:
Ritarikatu 9, 00170 Helsinki.